Flatbreadpizza gevuld met vijgen en blauwe kaas met Anura Nebbiolo 2014

Gepubliceerd op 26 januari 2021 om 21:11

In het recepten boek Borreltijd van Susan Aretz kwam ik het recept ''flatbreadpizza van de barbecue met vijgen en blauwe kaas'' tegen. Deze vorm van flatbreadpizza smaakt heerlijk bij Anura Nebbiolo 2014. Het recept is niet van wijnkeuken dus wordt het niet uitgeschreven op deze website. Borreltijd helpt je verder met het maken van deze smaakvolle pizza. De wijn is eenvoudig onderaan deze pagina te bestellen.

Enjoy! 

Herkomst
Simonsberg-Paarl

Druivensoort
Nebbiolo

Alcohol

14.4%

 

Het proces
De druiven zijn met de hand geplukt bij de optimale rijpheid. Fermentatie is begonnen in, temperatuur gecontroleerde, open tanks. Daarna is de wijn tijdens de fermentatie alleen neergeslagen en niet overgepompt om zo zeker te zijn dat de tannines in balans blijven en de wijn een goede structuur geven, zonder een te aggresiief palet te creeren.

 

Rijpen
De wijn is 24 maanden gerijpt op Frans eiken vaten van de 2e en 3e vulling. Er is gekozen voor oudere vaten om zo de prominente rode fruit smaak niet teniet te doen door teveel eiken aroma. 

 

Proefcommentaar van de makers
Licht rood van kleur met een oranje tint. De neus is complex met smaken van kers, framboos en tabak. De wijn is perfect van structuur en heeft aan afdronk met stevige sappige tannines. Combineer met koud vlees en gerechten met tomaat. 

 

Een echte bewaarwijn
De Nebbiolo Signature 2014 kan tot 2034 bewaard worden en is op zijn best in 2024. De wijn dient dan wel op een koele en donkere plek bewaard te worden. 


«   »