Lamsstoofschotel met Anura Malbec 2017 Reserve

Gepubliceerd op 26 oktober 2020 om 17:09

Dit recept wordt iets anders beschreven dan eerdere recepten op de website. Om te voorkomen dat de pagina heel lang wordt, staat bij ‘’wat je nodig hebt’’ soms ook wat je met het product moet doen.

Wat heb je nodig

Olijfolie
1,25 kg lamsbout (blokjes 4/5 cm)
1 ui, fijngehakt
Bleekselderij, fijngehakt
5 teentje geperste knoflook
1,25 dl rode wijn (aanbevolen Anura Malbec 2017 Reserve)
Gedroogde chilivlokken
2 el  tomatenpuree
3,5 kippen bouillon blokjes
1 takje rozemarijn
Zilveruitjes
3 aardappelen in kleine blokjes
2 el peterselie, fijngehakt

Hoe maak je het

  1. Verhit de over voor op 180 graden. Verhit de olie in een grote braadpan. Braad het vlees op hoog vuur in porties lichtbruin. Bestrooi met zout en peper. Als al het vlees lichtbruin is, voeg je de ui, selderij en knoflook bij het vlees. Zet het vuur laag en bak alles zacht in vier tot vijf minuutjes.
  2. Schenk de rode wijn in de pan met het vlees op hoog vuur. Tot dat de wijn voor de helft ingekookt is.
  3. Voeg de gedroogde chilivlokken toe. Bak alles samen 10 tot 15 seconde.
  4. Voeg de bouillon, tomatenpuree, rozemarijn en voldoende water, om het vlees net onder te zetten, toe. In mijn pan zat ongeveer 2,5 dl water. Dit kan verschillen omdat de hoeveelheid vocht niet geheel in te schatten is. Zorg er dus voor dat het vlees net onder het water ligt.
  5. Doe een deksel op de pan en zet die 45 minuten in de oven. Als laatst voeg je aardappelen erbij en stoof daarna nogmaals 45 minuten.
  6. Serveer met peterselie en Anura Malbec 2017 Reserve.

Smakelijk!

Anura Malbec 2017 Reserve

€ 17,99

Anura Malbec 2017 Reserve

€ 17,99

Herkomst
Simonsberg-Paarl

Druivensoort
Malbec

Alcohol

14.2%

Het process
Fermantie is begonnen in een kleine open tank. Met gebruik van een triltafel worden alleen de beste druiven geselecteerd voor de tank. Na een korte periode van koude maceratie (48 uur) is de tank geënt waarbij gist gebruikt is. Daarna is het tijdens de fermentatie regelmatig overgepompt en neergeslagen om zo de maximale smaak te verkrijgen. De wijn is daarna nog 30 dagen op gist gefermenteerd voor maximale smaakextractie.

Rijpen
De wijn is 20 maanden gerijpt op Frans eiken vaten. 30% op nieuwe vaten en de rest in vaten van de 3e en 4e vulling.

Proefcommentaar van de makers
Zoete pruimen, moerbei en marsepein aroma's met een rijke smaak en een lange zachte afdronk van zoethout en gedroogde perzik. Smaakt uitstekend met gegrild vlees, rijke maaltijden met tomaat en gerijpte kazen. Ook altijd goed bij de Braai! (BBQ)


«