Gevulde meloen met garnalen

Gepubliceerd op 23 oktober 2020 om 16:15

Wat heb je nodig:

Garnalen
4 teentjes knoflook
1 citroen
400 ml kokosmelk;
300 ml water
1 vis bouillon blokje  
1 meloen (cantaloupe)
Rode peper
Gele rijst
Black Roasted Sesamzaadjes
Sesamzaadjes
2 witte boterhammen 
Speklapmarinade

Cocktailsaus:
4 eetlepels kwark
1 eetlepel mayonaise
1 eetlepel ketchup
Peper
Zout
Drupje gembersiroop
Drupje whisky
Drupje tabasco

Meloenschep
Knoflookpers

Hoe maakt je het:

  1. Snijd de meloen door de helft. Snijd een klein plakje van beide kanten af, zodat de meloen helften niet kunnen omvallen;
  2. Schenk de kokosmelk en het water bij de rijst en breng al roerend aan de kook. Voeg het vis bouillon blokje toe. Kook de rijst in een open pan op matig vuur in ca. 15 min. gaar. Neem de pan van het vuur, roer de rijst om en laat zonder deksel even droogstomen;
  3. Leg de garnalen in een mengkom en voeg fijn gesneden rode peper, 4 teentjes geperste knoflook en sesamzaadjes toe. Schep ondertussen met de meloenschep balletjes uit de meloen en stop deze ook in de mengkom. Husselen maar. Besprenkel het geheel met citroensap;
  4. Als de rijst half lauw is mag deze toegevoegd worden aan de mengkom. Wederom: Husselen;
  5. Maak de cocktailsaus en als je daar geen zin in hebt koop je een kantenklare variant bij de supermark ;). Voeg de cocktailsaus samen met de rest van de ingrediënten. Zorg voor een plakkerig geheel. Als al de ingrediënten goed gehusseld zijn mogen de holle meloen helften gevuld worden;
  6. Bak twee witte boterhammen in de pan met boter en speklapmarinade; 
  7. Serveer met Sauvignon blanc reserve.
    Geniet!  

Anura Sauvignon Blanc 2019 Reserve

€ 16,99

Anura Sauvignon Blanc 2019 Reserve

€ 16,99

Herkomst
Darling

Druivensoort
Sauvignon Blanc

Alcohol

14%

Het proces
De druiven worden met de hand geplukt en gekoeld om de aromas te bewaren. Zachtjes geperst met een vacuum pers. Fermentatie in tanks met gist op een constante temperatuur van 14,5 graden. 

Rijpen
De wijn word op gist gerijpt in de tank en daarna in rekken gelegd. 

Proefcommentaar van de makers
Een Sauvignon Blanc met tonen van gras en vijg met smaken van asperge, erwten en kruisbessen. Zuurgraad is goed in balans, ondersteund door een vol en verfrissend palet. Perfect te combineren met sushi, vis, eend, salades en vers fruit. 


«   »