Salade met spruitjes en burrata

Gepubliceerd op 23 oktober 2020 om 15:15

 Wat heb je nodig:

  • Spruitjes 
  • Burrata
  • Knoflook 
  • Spekjes
  • Appel 
  • Meloen (Cantaloupe)
  • Kurkuma 
  • Peper 
  • Kerrie 
  • Paprika 
  • Honing 
  • Olijfolie 
  • Meloenschep 

 

Hoe maakt je het:

  1. Haal de burrata uit de koelkast. Zorg dat deze op kamer temperatuur is bij serveren van het gerecht;
  2. Pers 4 teentjes knoflook;
  3. Roerbak de spruitjes 16 minuten met olijf olie en knoflook beetgaar;
  4. Bak de spekjes;
  5. Snij ondertussen de appel en hol een meloen uit met een meloenschep; 
  6. Pak een diep bord;
  7. Leg de burrata in het midden van het bord;
  8. Leg de schijfjes appel en meloen rondom de burrata;
  9. Voeg de spekjes en spuitjes samen in een pan en husselen maar! Voeg kurkuma, peper, kerrie en paprika poeder toe; 
  10. De spruitjes en spek (ook het vet) laat je in het diepe bord glijden. Dus over de burrata, appel en meloen heen;
  11. Voeg over het geheel wat honing toe en je bent al klaar!

 

Smakelijk 

Anura Chardonnay 2019

€ 8,99

Anura Chardonnay 2019

€ 8,99

Herkomst
Western Cape

Druivensoort
Chardonnay

Alcohol

13.53%

Het proces
De druiven worden 's morgensvroeg geplukt om de temperatuur van het sap laag te houden en de frisse heldere fruitsmaak te waarborgen. Een deel van de fermentatie (15%) begint in Frans eiken vaten met gebruik van natuurlijk gist, de rest wordt gefermenteerd in een tank met gist. 

Rijpen
15% procent is na fermentatie 4 maanden gerijpt in Frans eiken vaten van de 2e en 3e vulling. 85% blijft in de tank na fermentatie om de frisse smaak van fruit te behouden en om een licht eiken wijn te krijgen nadat de wijn wordt gemengd met het gedeelte uit de eiken vaten. 

Proefcommentaar van de makers
Elegante citroen, limoen en papaja smaken, bloemig en met tonen van kruiden en honing gecombineerd met een subtiele Frans eiken aroma. Deze wij heeft een sappig pallet en dient koud gedronken te worden. Heerlijk met vers fruit, salades, vis en sushi. 


«   »