Pink Dinner met Anura Rosé

Gepubliceerd op 6 augustus 2020 om 17:59

Pink Dinner met Anura Rosé voor twee personen

Dit heb je nodig

3 varkenslappen

10 groene asperges (geschild)

70 ml melk 

10 el ketjap

4 tl uienpoeder

1 tl sambal

2 tl gember poeder

2 tl knoflookpoeder

4 tl paprikapoeder

3 radijsjes

1 tl citroen

1 tl honing

1 el azijn

1 el witte suiker

2 el water

20 cocktailkersen met maraschinosmaak

10 verse kersen

10 verse frambozen

10 verse bessen

Een scheut droge rode wijn

50 ml cranberry-sap

2 tl maïzena

Peper/zout

Boter

Tuinkruiden

Materiaal

Kookringen (4 cm, 2 cm)

Keuken vleeshamer (gekarteld)

Sudderplaatje

Zo maak je het

1. Meng de ketjap, uienpoeder, sambal, gember poeder, knoflookpoeder en paprikapoeder in een schaal. Dit samen wordt de vleesmarinade.

 

2. Leg drie varkenslappen op een snijplank en sla met de gekartelde onderkant van de vleeshamer op de lappen vlees. Op deze manier wordt de weefselstructuur van het vlees doorbroken en wordt het vlees malser. Hierna leg je de grootste kookring op het vlees en druk je twee rondjes uit het vlees. Daarna pak je de kleine kookring en druk je zes kleine rondjes uit het vlees. Leg de rondjes in de schaal met de vleesmarinade. Zorg dat het vlees van de voorkant en achterkant bedekt zijn met de vleesmarinade. Voeg melk toe. Laat het geheel minimaal één uur in de koelkast staan. 

 

3. Snijd hele dunne plakjes radijs en leg ze in een klein schaaltje. Knijp een citroen uit in het schaaltje en voeg de honing, azijn, witte suiker en water toe. Meng het geheel en maak voor dit schaaltje ook plek in de koelkast.

 

4. Zoals je op de foto kunt zien ga je twee sausjes maken. We beginnen met de knalroze saus. Deze saus is vooral lekker om met het fruit dat op de foto staat te eten, de wat donkere saus is lekker bij het vlees. Vertel dit je gasten die aanschuiven. Breng een laagje water aan de kook. Als het water kookt voeg je acht cocktailkersen toe. Laat het geheel koken en blijf roeren. Als je een blender hebt die tegen kokend water kan kun je een blender gebruiken en anders pak je een staafmixer of een keukenmachine. Voor dit recept is een blender gebruikt. Meng tot een zachte, gladde massa. Deze massa mag terug de pan in, voeg 1 tl maïzena toe en breng opnieuw aan de kook. Goed roeren. De massa wordt nu dikker en krijgt een saus vorm. Laat de saus afkoelen en maak de volgende saus klaar.

5.  Verwijder van acht verse kersen de pit. Meng met het keukenmachine acht verse kersen, acht frambozen, acht cocktailkersen en acht bessen fijn tot een fruitprutje met stukjes (babyvoeding vorm). Breng een scheut rode wijn en de cranberry-sap aan de kook en voeg het fruitprutje en één theelepel maïzena toe. Roer het geheel en breng nogmaals aan de kook. Zet de pan met deze saus op een kleine pit, laag vuur en gebruik een sudderplaatje. 

 

Tip: Is je saus te dun? Voeg nog een beetje maïzena toe, maar nooit te veel. Je wil namelijk niet dat je saus naar maïzena smaakt. Maïzena is een voedingsbindmiddel en wordt in gerechten gebruikt om vloeibare voedselproducten de gewenste dikte te geven zonder de eigenschappen van het gerecht te veel te veranderen, zoals de smaak. 

 

6. Als de varkenslappen één uur in de marinade hebben gelegen mogen ze uit de koelkast. Laat de varkenslappen 15 minuten buiten de koelkast staan. Braad de varkenslappen daarna rustig aan en sudder deze gaar met gesloten deksel op laag vuur. 

 

7. Vergeet niet af en toe te roeren door het pannetje met de donkere saus. Zet het vuur desnoods eventjes uit. 

 

8. Roerbak op midden-hoog vuur de groene asperges in een minuut of zes beetgaar. De tijd is afhankelijk van de dikte van de asperges. Voor dit recept zijn hele dunne asperges gebruikt. Schud bij het wokken van de asperges regelmatig aan de pan zodat de asperges in beweging blijven (of schep regelmatig even om). Voeg op het eind nog wat vers gemalen peper en zout toe.

 

9. Haal de radijsjes uit de koelkast, deze zijn inmiddels een beetje zoet/zuur. Als het goed is heb je nog wat kersen, bessen, frambozen en cocktailkersen over. Ook heb je de tuinkruiden nog niet aangeraakt. Pak een spuitzak of lepel voor de saus en maak het bord op net zoals op de foto. De tuinkruiden gebruik je voor de garnering over het vlees en de overgebleven kersen, bessen, frambozen en cocktailkersen voor de versiering. 

 

Serveer met Anura Rosé & Pink Dinner is Ready

 

Smakelijk!

 


«   »