Anura Rosé Lunch; Rijk belegde pancakes voor twee personen

Gepubliceerd op 28 juli 2020 om 10:41

Door verschillende gerechtjes bij deze rosé te proeven ontdek je snel hoe verschillend de rosé kan smaken. Proef bewust. Neem een hapje van een van de pancakes en neem daarna een slok rosé. Neem wat water en een droog stukje cracker om te neutraliseren. Herhalen maar!  Bij de banaan pancake zal de rosé zuurder smaken dan bij de pancake met ei. De combinatie zalm pancake en Anura rosé was wat ons betreft de beste smaak beleving.

 

Hieronder vind je de receptjes voor zowel de pancakes als de verschillende toppings. Voor deze verschillende toppings zijn producten dubbel gebruikt zodat je niet zo veel inkopen hoeft te doen, maar wel veel verschillende toppings op tafel kunt zetten. 

Pancakes

Dit heb je nodig Zo maak je het
400 ml karnemelk; Zonnebloemolie;1 vanillestokje; 250 g bloem; 4 tl bakpoeder; 0.5 tl zout; 2 el suiker; 2 eieren. Stap 1: Schenk de karnemelk in een kom. Snijd het vanillestokje in de lengte doormidden en schraap het merg eruit.
Stap 2 : Meng het vanillemerg, bloem, bakpoeder, zout en 2 el suiker met de karnemelk. Roer de eieren door het beslag.
Stap 3: Verhit olie in een koekenpan en bak van het beslag 6 kleine pancakes. Hiervoor kun je een kookring gebruiken.

Topping 1 Appel 

Dit heb je nodig Zo maak je het
1 appel; Stroop; 1 zakje vanille suiker; 3,5 el mascarpone; 0,5 el honing. Stap 1: Snij 1 halve appel in dunne plankjes. Snij de rest van de appel in grove stukken. Leg de dunne plakjes apart en stop de grove stukken in de keukenmachine.
Stap 2: Voeg mascarpone toe aan de grove stukken appel in de keukenmachine. Voeg het zakje vanilline en de honing toe. Zorg dat je het scherpste mes gebruikt.
Stap 3: Smeer een dunne laag mascarpone uit over de pancake. Leg de dunne plakjes appel op de laag mascarpone. Leg ze over elkaar heen en bedek de gehele bovenkant van de pancake. Pak een spuitzak en spuit een grote toef mascarpone over de appel en pancake heen. Als laatst knijp je voorzichtig dunne strepen stroop over het geheel.

Topping 2 Zalm

Dit heb je nodig Zo maak je het
80 gram zalm; verse bieslook; 1 el mascarpone. Stap 1: Beleg de pancake met zalm.
Stap 2: Knip bieslook af en vermeng met mascarpone.
Stap 3: Spuit met een spuitzak de mascarpone bieslook op de zalm.
Stap 4: Peper het geheel.

Topping 3 Ei

Dit heb je nodig Zo maak je het
1 ei; kookring; boter; zout/peper; bieslook. Stap 1: Zet een pan op het vuur en plaatst de kookring in het midden.
Stap 2: Voeg boter toe in de kookring. Bak het eitje in de kookring, voeg peper en zout toe.
Stap 3: Leg het eitje op de pancake, knip bieslook af en strooi wat verse bieslook over het eitje.

Topping 4 Banaan 

Dit heb je nodig Zo maak je het
1 halve banaan; 1 el mascarpone; 0,5 el pindakaas; amandelschijfjes. Stap 1: Meng de mascarpone met de pindakaas tot een zachte massa en smeer uit over de pancake.
Stap 2: Snij schijfjes banaan en bedek de pancake.
Stap 3: Strooi amandelschijfjes over het geheel.

«   »