Avocado met frisse tonijn/appel vulling

Gepubliceerd op 13 juli 2020 om 20:29

Een lekker hapje bij Anura Chardonnay 2019

Deze chardonnay is fruitig en licht houtgerijpt. 15 procent van de wijn is vier maanden gerijpt in eiken vaten. 85 procent van de wijn blijft in de tank en wordt dus niet houtgerijpt. Hierdoor blijft de frisse smaak van fruit behouden en is een licht eiken karakter aanwezig nadat de wijn gemengd is. Door smaken zoals papaja, honing en licht eiken mag het gerecht dat bij deze chardonnay gegeten wordt een rijk en een fris effect geven. 

 

Avocado met frisse tonijn/appel vulling

Dit hapje kost maar 15 minuten tijd om te maken. Het is een rijk gerechtje, waar frisheid in te vinden is. Super makkelijk om te maken voor bij de wijn-lunch of als bijgerecht tijdens het avondeten. Op https://www.goedevis.nl/ kun je controleren of je diervriendelijke tonijn koopt.

 

Dit heb je nodig:

  • 2 eetrijpe avocado’s
  • 1 blikje tonijn (150 gram), op waterbasis
  • 1 appel (pink lady), gesnipperd, met schil
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 1 citroen of citroensap
  • 2 bosuien, fijn gesneden
  • 1 theelepel kappertjes
  • 2 eetlepels crème fraîche
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 2 theelepels olijfolie
  • Snuf zout
  • Snuf peper
  • 1 theelepel citroengraspoeder

Zo maak je het:

  1. Was groente en fruit grondig;
  2. Laat de tonijn uitlekken;
  3. Snipper de rode ui en de appel (eventueel met keukenmachine);
  4. Snij de bos-uien fijn en bewaar wat bosui groen voor later;
  5. Voeg de kappertjes, tonijn, bosui, rode ui, appel, crème fraîche, mayonaise samen in een kom;
  6. Voeg het zout, de peper, citroengraspoeder en olijfolie toe;
  7. Schep alles door elkaar;
  8. Snij de avocado’s langs de pit doormidden;
  9. Draai de helften van elkaar af en wip de pit eruit;
  10. Verwijder de buitenschillen van de avocado’s;
  11. Schep met opscheplepels de tonijnsalade op de avocado helften;
  12. Pers een citroen en besprenkel de gevulde avocado’s (1 halve citroen is voor 1 avocado);
  13. Besprenkel het geheel met overgebleven bosui (stap 4).

Smakelijk!


«   »