Kook Praat

Op deze pagina vind je steeds nieuwe tips, ideeën en recepten. Door vaak naar onze website te surfen ontdek je dus keer op keer iets nieuws!

Een kookboek!

Wijnkeuken krijgt een eigen kookboek!Soms vragen mensen waarom ik mijn recepten niet meer uitschrijf. Dat gebeurt nog altijd, maar de vorm is anders en nog geheim... spannend, nietwaar?Alvast meer recepten zien? Neem eens een kijkje op Facebook of Instagram:

Lees meer »

Flatbreadpizza gevuld met vijgen en blauwe kaas met Anura Nebbiolo 2014

In het recepten boek Borreltijd van Susan Aretz kwam ik het recept ''flatbreadpizza van de barbecue met vijgen en blauwe kaas'' tegen. Deze vorm van flatbreadpizza smaakt heerlijk bij Anura Nebbiolo 2014. Het recept is niet van wijnkeuken dus wordt het niet uitgeschreven op deze website. Borreltijd helpt je verder met het maken van deze smaakvolle pizza. De wijn is eenvoudig onderaan deze pagina te bestellen.

Lees meer »

Anura Rosé Lunch; Rijk belegde pancakes voor twee personen

Door verschillende gerechtjes bij deze rosé te proeven ontdek je snel hoe verschillend de rosé kan smaken. Proef bewust. Neem een hapje van een van de pancakes en neem daarna een slok rosé. Neem wat water en een droog stukje cracker om te neutraliseren. Herhalen maar!  Bij de banaan pancake zal de rosé zuurder smaken dan bij de pancake met ei. De combinatie zalm pancake en Anura rosé was wat ons betreft de beste smaak beleving.

Lees meer »

Recepten in samenwerking

Soms werkt wijnkeuken samen met foodbloggers en of eenmanszaken. Wijnkeuken deelt dan recepten van andere mensen op wijnkeuken.nl. Dit zijn recepten die bij een van onze wijnen passen. Bij deze recepten wordt de bedenker ervan uiteraard vermeld in het bericht.

Lees meer »

Schijfje citroen & een plakje banaan

De smaak van één zelfde fles wijn kan zeer wisselend zijn. Het ligt er namelijk aan wat bij de wijn gegeten wordt. Proef je favoriete witte wijn na een schijf citroen en na een plakje banaan. Na het schijfje citroen smaakt de wijn vele malen zoeter dan na het plakje banaan. Wat bij wijn gegeten wordt zorgt dus voor smaakverandering en smaakbeleving. Deze beleving moet terugkomen in de wijn.

Lees meer »

De dominante factor

Voor het perfect combineren van wijn, spijs en kruiden wordt de dominante factor van het gerecht bepaald. Dat is niet vanzelfsprekend het vlees, de vis of de pasta. In het smaakprofiel spelen kooktechniek, saus, kruiden een net zo belangrijke rol. Ze nemen zelfs soms het heft in eigen handen. De meest dominante stuurt de troepen aan.

Lees meer »